zondag 15 april 2012

TIP : De bende van de Boonaparten


De Scriptomanen organiseren een BoonApartival, een Gentse Feesten Festival in de geest van Louis Paul Boon, bij zijn honderdste verjaardag. En ze doen dat in de Parnassus, voor deze gelegenheid omgetoverd tot een waar Hof van Mirakelen!


Eén ding is zeker: je krijgt de Aalsterse schrijver-performer Patrick Bernauw te horen en te zien, de muziek wordt verwekt door Marc Borms alias McRosby (Zonder Jong maar met Gasten), en de toegepaste kunst is van Hilde aka Hash Nijs. Jan De Lichte, Billy de Kit en allerlei Fenomenale Femina's zoals Nieke Naaime en Dulle Griet Nikki Speed hebben ook reeds hun medewerking toegezegd.
BoonApartiFoto: de Yzerste Keizerste FotoKwestie
Vzw de Scriptomanen organiseert in het kader van BoonApartival, een Gentse Feesten Festival “in de geest van Louis Paul Boon”, en meer bepaald als onderdeel van de vertel- en muziektheaterproductie De Bende van de Boonaparten, een foto(bewerkings)wedstrijd met als thema "De Yzerste Keizer van Kathedraalst".4 opmerkingen:

 1. reëel risico dat ik dan niet in het land ben. Toch bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu willen ze hem precies allemaal eren, terwijl hij in zijn leven veelal doodgezwegen is. Moet je écht dood zijn vooraleer de erkenning te krijgen die je verdient dan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt daar wel een punt Gerda, maar anderzijds, beter laat dan nooit en dit is wel iets anders... "Boon Apart!" ;o)

   Verwijderen
 3. Natuurlijk is iets altijd beter dan niets, maar ik had het zo graag gezien dat hij die erkenning bij leven kreeg...
  Fijne nieuwe week lief eMJeke, geniet er van, hopelijk met toch wat zon er bij!

  BeantwoordenVerwijderen